Solarni Paneli -Inverteri-Solarne Elektrane

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 400 EUR

 

Trebate pomoć ?

Kontaktirajte nas:

info@solarna-oprema.com

097 624 6626

 

Učestalo postavljena pitanja

Naš tim uvijek je tu da vam pomogne.

Pitanja i odgovori

Kliknite na proizvod te na dodaj u ponudu ,zatim ispunite kontakt formu sa podacima i pošaljie nam vaš upit za ponudu.

Nakon što smo zaprimili vašu uplatu po poslanoj ponudi  šaljemo vam proizvod , te će vam proizvod biti isporučen u roku od 2-5 radnih dana ovisno o vašoj lokaciji.

Slanje proizvoda se ne naplaćuje za sve iznose iznad 400 EUR.

Za manje iznose slanje proizvoda se naplaćuje ovisno o vašoj lokaciji .O trošku slanja i iznosu biti ćete naknadno sa naše strane obaviješteni.

Ukoliko vam je pošiljka stigla sa nekim nedostatkom,fali dio ili je oštećena hitno kontaktirajte našu tehničku službu koja će nastojati riješiti problem.

Tehničku podršku možete uvije kontaktirati putem kontakt obrasca na stranici ili direktno na mail:info@solarna-oprema.com

Pitanja o proizvodima i uslugama

Solarni paneli imaju minimalno garanciju od 10 god.Inverteri ovisno o proizvođaču 2-10god.Tvornička garancija se ne priznaje ukoliko opremu nije instalirala ovlaštena osoba.

Što je intenzivnija sunčeva svjetlost i što više sunčanih dana ima proizvodimo više električne energije. Čak i u oblačnim uvjetima moguća je proizvodnja struje u manjim količinama. Solarni fotonaponski sutav i solarni paneli su extremno pouzdan proizvod bez pokretnih dijelova i tipični radni vijek im je 30 godina i više.

 

U Republici Hrvatskoj posljednjih godina objavljen je niz javnih poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije, kako u kućanstvu tako i u industriji. Većina takvih natječaja može se pronaći na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te na stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Iznosi subvencija razlikuju se ovisno o vrsti natječaja te ovisno o tome gdje će se elektrana nalaziti (40% do 80% subvencije na ukupan iznos investicije).

Pripremamo svu dokumentaciju s kojom dobijete potrebne dozvole za postavljanje solarne elektrane te dozvole na čijoj osnovi se izvode radovi.

Izgrađujemo solarnu elektranu te dokumentiramo konačno stanje solarne elektrane kako bi se elektrana mogla legalno priključiti na mrežu.

Fokus nam je na razvoju, izgradnji, prodaji i održavanju visokokvalitetnih profesionalnih fotonaponskih elektrana.

Uvjeti povezani s investitorom

Svi koji žele ugraditi solarnu elektranu na svoj krov moraju zadovoljiti sljedeće uvjete: biti vlasnik ili suvlasnik objekta na koji se planira ugradnja solarne elektrane i vlasnik mjernog mjesta. Ako ste vlasnik ili suvlasnik objekta, računi za električnu energiju glase na vas. 

Uvjeti povezani s objektom

Nagib i orijentacija krova

Prvi korak koji se odnosi na objekt je promotriti orijentaciju i nagib krova na koji se želi ugraditi solarna elektrana. Idealna orijentacija za ugradnju solarne elektrane je južna voda (strana) krova. Ugradnjom solarne elektrane na jug maksimalno se koristi sunčeva svjetlost te je proizvodnja električne energije najveća. Solarna elektrana može se ugraditi i na ostale strane svijeta (istok, zapad). No, najčešće je potrebno dodati 1-3 modula više kako bi se postigla ista vrijednost proizvodnje kao na južnoj strani. Na sjevernu vodu (stranu) krova se nikada ne ugrađuje solarna elektrana (bez obzira na poticaje i sufinanciranja)!

Pokrov

Nakon što je utvrđena  primjerena voda (strana) krova za ugradnju solarne elektrane, potrebno je obratiti pozornost na vrstu pokrova. Najadekvatniji pokrovi za ugradnju solarne elektrane su crijep, lim, ravan krov i Gerard pokrov. 

Pokrovi kao što su salonitne ploče ili azbestne ploče i šindra ubrajaju se u neprihvatljivu vrstu pokrova. Iako je na njih moguće ugraditi elektranu, investitor treba biti svjestan rizika ugradnje. Na stare salonitne ili azbestne ploče se ne savjetuje ugradnja zbog dotrajalosti pokrova i mogućnosti pucanja ploča, što može uzrokovati i potrebu za demontažom i ponovnom montažom solarne elektrane. 

Salonitne ili azbestne ploče sastoje se od skupine minerala netopivih u vodi koji izgledaju poput tankih vlakana. Sastav takvih ploča je opasan po zdravlje jer je kancerogen. Prije ugradnje elektrane savjetuje se zamjena starog pokrova, uz pravilno rukovanje prilikom skidanja ploča zbog povećane mogućnosti pucanja i rasipanja sitnih, štetnih čestica. 

Nadalje, azbest je zabranjen u mnogim državama te ga se zamjenjuje adekvatnim pokrovom.   Ugradnja solarne elektrane na novo krovište od šindre je moguća uz određene mjere opreza kako bi se smanjio rizik od pucanja i prokišnjavanja.   

Površina

Odabir veličine solarne elektrane ovisi o više čimbenika. U nastavku ćemo navesti čimbenike koji su povezani s objektom na koji se planira ugradnja solarne elektrane.  

Dostupna površina krova, vrsta priključka i zakupljena snaga priključka određuju veličinu solarne elektrane. Najčešće korišteni fotonaponski moduli su moduli snage 370 W (po komadu). Za sustav od 1 kW potrebna su 3 fotonaponska modula. Ovi moduli su dimenzije 1 m x 1,6 m, te je potrebna površina krova od minimalno 4,8 m2 za ugradnju. Na tržištu se mogu pronaći i jači fotonaponski moduli, npr. snage 460 W (po komadu). Dimenzije jačih modula su ujedno i veće, odnosno površina jednog modula iznosi 2 m2, te je za sustav od 1 kW potrebno ugraditi 2 modula kojima je preporučljivo osigurati površinu od 4 m2. Više o opremi i tome kako radi solarna elektrana možete pročitati ovdje.

Vrsta priključka i zakupljena snaga

Tijekom gradnje objekta podnosi se zahtjev za priključenje objekta na elektroenergetsku mrežu gdje se navodi vrsta i snaga željenog priključka. Vrsta priključka može biti jednofazna ili trofazna. Za objekte s jednofaznim priključkom ograničena je AC snaga elektrane (snaga invertera) prema mreži na 3,68 kW. Za trofazni priključak nije limitirana, odnosno moguće je ugraditi solarnu elektranu sukladno zakupljenoj snazi priključka.

Sam proces realizacije nije težak.Nakon informiranja o izgradnji solarne elektrane započinjemo za izgradnjom projekta koji traje od 15-30 dana.Nakon toga čeka se priključenje od strane HEP-a cca.30-60 dana ,Kada se odobri priključenje ide se sa ugradnjom elektrane koje traje ovisno o veličini i položaju solarne elektrane cca.do 1-7 dana,te puštanje u pogon koje može potrajati do 30 dana.

Ime i prezime osobe na koju glasi priključak struje .

Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) te snaga i faznost priključka (monofazno/trofazno).

Adresa i OIB gore navedene osobe.

Katastarska čestica i katastarska općina gdje se nalazi priključak struje.

Slika objekta gdje će se smjestiti solarni moduli.

me i prezime osobe na koju glasi priključak struje .

Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) te snaga i faznost priključka (monofazno/trofazno).

Adresa i OIB gore navedene osobe.

Katastarska čestica i katastarska općina gdje se nalazi priključak struje.

Slika objekta gdje će se smjestiti solarni moduli.

Zbog svog geografskog položaja imamo visoku prosječnu godišnju osunčanost te smo među europskim zemljama s najvećim solarnim potencijalom. Instalacija solarne elektrane na krov vlastite kuće održiva je i sigurna investicija s izrazito pozitivnim financijskim efektom.Povratak uložene investicije traje u prosijeku od 5-8 godina.

UČIN KLIMA UREĐAJAPOVRŠINA PROSTORA

2,5 kW

do 25 m2
3,5 kWdo 35 m2
4,2 kWdo 40 m2
5,0 kWdo 50m2
6,0 kW

do 60 m2

Ovi podaci se uzimaju kao osnova za određivanje jačine klima uređaja.Osnovni način nije kao takav dovoljno precizan jer ovisi o mnoštvu čimbenika kao npr.Izolacija stambenog prostora npr.ukoliko imate velike staklene stijene itd.Za precizan izračun obratite se instalateru klima uređaja.

Uz svaki kupljeni klima uređaj možemo vam ponuditi i uslugu instalacije klima uređaja koja se posebno naplaćuje ovisno o jačini klima uređaja,utrošenom materijalu te udaljenosti lokacije ugrađnje klima uređaja.

Kupljeni klima uređaj možete i sami ugraditi ali ukoliko vam se dogodi neki kvar sa uređajem u garancijskom roku , garanciju vam nećemo priznati te vam to nikako nebi preporučili. Garanciju priznajemo samo ako je klima uređaj ugradila stručna ovlaštena osoba.

Tvornička garancija traje od 2-7 godina ukoliko ste se pridržavate svih uvijeta iz garancije (redovni servis,čišćenje klima uređaja).Trajanje garancije ovisi o proizvođaču klima uređaja.

Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 400 EUR

14 dana povrat

14 dana garancija povrata

Tvornička Garancija

Tvornička garancija ovisno o proizvođaču 2-10 godina

100% Sigurna kupovina

Kupovina bez ikakvog rizika

Napomena

Slike proizvoda  su simbolične i ne moraju nužno odgovarati stvarnom izgledu .